RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Tuzlarije

U periodu od 4. do 7.juna 2017. godine u Modriči, u organizaciji Centra za dramski odgoj i Srpskog kulturnog centra Modriča organizova je 6. Festivala akademskog teatra BiH na kojem je učešće uzelo 6 predstava iz BiH.

Predstava "Bračna igra" nastala kao završni rad II ciklusa studija gluma na Akademiji dramskih umjetnosti Tuzla, a u produkciji Teatra Kabare i koprodukciji Pozorišta mladih Tuzle, ove godine bila je dio takmičarskog programa 6. Festivala akademskog teatra BiH. U predstavi igraju Emina Goletić i Adnan Mujkić, režiju za predstavu potpisuje Vlado Kerošević, dok je komentor u radu na predstava Sanela Babić.

"Bračna igra" je komad koji se bavi sukobom dvoje ljudi u braku, a koji se javlja kao rezultat nezadovoljstva i zasićenja u bračnoj zajednici. Može se reći da ovaj komad komentariše brak i sve ono što brak sa sobom nosi. Tekst se bavi analizom odnosa između muškarca i žene, suštinom tog odnosa i preispitivanjem braka, odnosno shvatanjem na čemu se jedan savremeni brak zasniva. Da li u braku postoje ljubav, strast i pažnja, ili se vremenom te stvari gube i postaju navika, pitanja su na koja ovaj tekst, također, pokušava dati odgovore.

Sinoć je završen festival te su proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade. Za pobjednika Festivala - Najbolju predstavu u cjelini proglašena je predstava "Bračna igra" u produkciji Teatra Kabare i Pozorista mladih Tuzle ( Režija: Vlado Kerošević ). Pored toga nagrade su dobili: Emina Goletić, za glumačko ostvarenje i Adnan Mujkić, specijalna nagrada za mušku ulogu