RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Adnan Mujkić, magistar umjetnosti glumac, jedan od osnivača Udruženja “Mladi Tuzle” Tuzla i Pozorišta mladih Tuzle, dobitnik je međunarodnog priznanja “Grozdanin kikot” za doprinos razvoju razvoju dramskog odgoja za 2017.godinu dodijeljenog sinoć u Mostaru. Ovo značajno međunarodno priznanje dodjeljuje se pojedincima koji su značajno doprinijeli razvoju dramskog odnosa u regiji.

Umjetnički savjet Mostarskog teatra mladih, na sjednici održanoj dana 15. 12. 1996. godine u Mostaru, donio je odluku o ustanovljenju nagrade ”GROZDANIN KIKOT”, kao međunarodnog priznanja pojedincima za doprinos razvoju dramskog odgoja. Formiranjem Centra za dramski odgoj, 27. 3.1997. godine, postignut je dogovor između Umjetničkog savjeta Mostarskog teatra madih i Predsjedništva Centra za dramski odgoj o prenošenju ovih aktivnosti sa eMTeeM – a na Centar za dramski odgoj BiH. Nagradu ”Grozdanin kikot” dodjeljuje Centar za dramski odgoj na osnovu odluke peteročlanog međunarodnog žirija kojeg imenuje Upravni odbor Centra za dramski odgoj.

Ove godine priznanje su dobili:

Helena Korošec – Slovenija

Ivana Marijančić – Hrvatska

Boris Čakširan – Srbija

Adnan Mujkić – Bosna i Hercegovina.

Inače, Adnan Mujkić, po zanimanju magistar umjetnosti glumac, posvetio je svoju karijeru radeći na razvoju dramskog odnosa u regiji sa akcentom na Tuzlu i BiH. Osnivač je Udruženja “Mladi Tuzle” Tuzla i Pozorišta mladih Tuzle. Do sada je režirao 45 različitih pozorišnih predstava za djecu i mlade, reditelj je prvog igranog filma “Ruža” produciranog iz Tuzle, kreator je specifičnog modela odgoja djece i mlade putem Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle, bio je Najtinejdžer Tuzle, dobitnik je Tuzlanske lente za doprinos razvoju kulture i umjetnosti i nevladinog sektora, jedan je od nosilaca internacionalnog festivala mira, dugogodišnji humanista Crvenog križa, član žirija na različitim festivalima, predavač i trener na različitim seminarima i susretima, trenutno je asistent na projektu “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg implementira Udruženje “Vive Žene” Tuzla, dobitnik je niza nagrada za pedagoški, rediteljski i glumački rad u regiji.