RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Pozorište mladih Tuzle je u sklopu 61. Festivala festivala u Trebinju nastupilo sa predstavom "Hoću kući".  

 

Predstava "Hoću kući" nastala u produkciji Pozorišta mladih Tuzle, u režiji Adnana Mujkića te uz asistenciju Anele Huremović i Dženane Pačariz, učesnik je ovogodišnjeg 61. festivala u regiji kojeg organizuje Centar za kulturu i informisanje Trebinje i koji se održava od 21. - 28. jula 2018. godine.

Ovaj pozorišni komad se našao u takmičarskoj konkurenciji zajedno sa predstavama iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Nastao je kao materijal polaznika starije grupe Dramskog studija za djecu i mlade Pozorišta mladih Tuzle i govori o beskućnicima, o djeci koja su prepuštena sama sebi, a priča prati njihovu neprekidnu borbu u potrazi za identitetom.

Pored primarne teme predstave koja se odnosi na beskućnike, radnjom se provlače i mnoge druge teme poput prodaje organa, prodaje kose, prostitucije, organizovanog prosjačenja, religije...

U predstavi igraju: Kemal Fazlić, Amila Šećerbegović, Amila Beširović, Adnan Džekić, Amra Musemić, Armela Saletović, Emina Sinanović, Dejan Gegić, Ena Karadžin, Muris Vehabović, Anisa Pračić Šehić, Elmedin Alić i Samira Mujabašić.

 

FOTOGALERIJA