RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Počelo je odbrojavanje – 10. Internacionalni susreti mladih Evrope „Bina mira 2018“ samo što nisu počeli. Iako se posljednje finese dovode do perfekcije, one ključne stvari danima su već spremne – i za učesnike, i za publiku. Tako će mladi iz Njemačke, Belgije, Holandije, Poljske, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine već 16. septembra ljepotom umjetnosti biti dočekani u Tuzli – gradu koji će se od tada, na šest dana pretvoriti u evropski centar omladinskog stvaralaštva.

Na konferenciji za medije kojom su najavljene aktivnosti u kojima će uskoro učestvovati cijela armija mladih ljudi ozvaničena je i saradnja Pozorišta mladih Tuzle sa najstarijim pozorištem u Bosni i Hercegovini. Potpisi na memorandum o partnerstvu značit će tako izvođenje predstave Iskorak Pozorišta mladih u Narodnom pozorištu Tuzla, u kojem će se mladima iz Evrope poželjeti dobrodošlica.

Od 16. do 22. septembra kada će mladi evropski umjetnici učestvovati u različitim aktivnostima na više lokacija u Tuzli, bit će izvedene brojne predstave i muzičko-scenski performansi. Isto tako i Tuzlaci i turisti imat će priliku uživati u druženjima sa umjetnicima budući da je planom i programom planirano promovisanje mira i umjetnosti uz ispijanje kafe – koja je zvanični logotip jubilarne Bine mira.

FOTOGALERIJA SA PRESS KONFERENCIJE

 

Tekst: RTV Slon