RT Myriad - шаблон joomla Joomla

POZORISTE MLADIH TUZLE
DRAMSKI STUDIO ZA DJECU I MLADE 2012.

DELIRIUM – Scenski performans
Pozoriste mladih Tuzle, pored pozorisnih predstava nastalih u produkciji Dramskog studija, redovno radi na edukaciji djece i mladih na poljima plesa, scenskog pokreta, performansa…

Kao rezultat rada na edukaciji grupe mladih ljudi koja se odlucila posvetiti istrazivanju svog tijela nastaje i scenski performans DELIRIUM u reziji DAMIRA MAHOVKICA.

Ovo je performans u kojem je ukorporiran moderni i postmoderni ples sa elementima Butoha.

Tijelo kao element simbola življenja i različitih stanja koja pokazuju sposobnost svakog mišića i ekspresije tijela na sceni.Metaforična igra tijela kroz različite fizičko – emocionalne ekspresije publici otvara čula i osvještava odnos prema performansu i pozorištu. Plesači obojenih tijela, sporih, a snažnih pokreta, izvijajućih položaja poput najljepših ameba evociraju slike raspadanja, estetike, očajanja i tišine, nepromjenjivosti, unutrašnje prividne ukočenosti. Fluid nadrealnih slika i osjećaja prožima svaki trenutak kosmičke stvarnosti.
Stvarni život nije taj koji igramo svakodnevno, već je to onaj koji se događa na sceni. Zašto? Samo postojećim objektom možemo osloboditi vlastiti um i tijelo od subjektivnih predrasuda, strahova i labirinta vlastite podsvjesti.

IGRAJU: 
Anela Malohodžić
Jasmina Dedić
Lejla Jahić
Kemal Fazlić
Filip Milošić
Malik Sakić

REŽIJA:
Damir Mahovkić